logo

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Προσπάθεια εξαπάτησης χρηστών του Facebook


Γράφει ο Γιάννης Καρακατσάνης

Μία νέα προσπάθεια phishing έχουν ξεκινήσει αυτές τις μέρες άγνωστοι, με στόχο να «ψαρέψουν» στοιχεία χρηστών του Facebook.

Οι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει σελίδες με όνομα «Facebook Notification» και μέσω αυτών των σελίδων στέλνουν μηνύματα σε χρήστες του Facebook.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρουν ότι ο λογαριασμός του χρήστη πρόκειται να απενεργοποιηθεί λόγω των πολλών αναφορών (reports) που έχει το προφίλ του από άλλους χρήστες.

Στη συνέχεια ζητείται από το χρήστη να κάνει κλικ σε ένα link που οδηγεί σε ένα post της σελίδας «Facebook Notification» όπου υπάρχει ένας άλλος σύνδεσμος για να καταχωρίσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους στο Facebook (email, κωδικός), προκειμένου να μην απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός.

Οι απατεώνες αναφέρουν μάλιστα ότι αν ο χρήστης αγνοήσει το μήνυμα ο λογαριασμός θα απενεργοποιηθεί και δεν θα είναι δυνατή η επαναφορά του.

Αν, λοιπόν, λάβετε μήνυμα στο Facebook, σαν αυτό που παραθέτουμε παρακάτω, απλά αγνοήστε το και διαγράψτε το, χωρίς να κάνετε κλικ στα links που περιέχει και χωρίς να εισάγετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας.


Notification: Your account will be disabled!

Account Facebook you have already been reported by others about the abuse of account, this is a violation of our aggrement and may result in your account is disabled. Please verify your email account to unblock and help us do more for security and convenience for everyone.

Immediately do recover you Facebook account, by clicking on the link below: [Link]

Attention

If you ignore this message, we can not recover your account and your account will be permamently disabled. Sorry to interrupt your convenience.

The Facebook Team

Facebook Inc 7811 Menlo Park, California, CA, US

Το phishing είναι ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο “θύτης” υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, με σκοπό την αθέμιτη απόκτηση προσωπικών δεδομένων, όπως είναι ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία και κωδικοί.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/391443/prospatheia-eksapathshs-xrhstwn-toy-facebook#ixzz3GNtFoPoQ