logo

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Νομίζω ότι ο υπολογιστής και ο λογαριασμός μου στο facebook έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό. Τι πρέπει να κάνω;



Το κακόβουλο λογισμικό είναι ένα λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί ανεπιθύμητες ενέργειες για λογαριασμό σας. Το λογισμικό αυτό συλλέγει πληροφορίες από το λογαριασμό σας, στέλνει ενημερώσεις κατάστασης ή μηνύματα που φαίνεται ότι προέρχονται από εσάς, ή γεμίζει το λογαριασμό σας με διαφημίσεις που κρασάρουν τον υπολογιστή. Αν νομίζετε ότι ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προσπαθήσετε να τον καθαρίσετε.

Ακολουθήστε τα παρακάτω 4 βήματα χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας:

1) Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης στο Facebook.

2) Σαρώστε τον υπολογιστή σας. Ορισμένες φορές μια σάρωση για ιούς μπορεί να μην μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα. Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με την F-Secure, την Trend Micro και τη Microsoft. Ακόμα και αν έχετε ήδη λογισμικό προστασίας από τους ιούς στον υπολογιστή σας, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε και τα δωρεάν προγράμματα σάρωσης για ιούς που προσφέρουμε:

3) Αν έχετε προβλήματα μόνο με το Google Chrome, δοκιμάστε αυτή την ειδική για το πρόγραμμα περιήγησης σάρωση.

Αναβαθμίστε το πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Οι τρέχουσες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης διαθέτουν ενσωματωμένη προστασία. Το Facebook υποστηρίζει τα εξής προγράμματα περιήγησης:


4) Αφαιρέστε τυχόν ύποπτα πρόσθετα του προγράμματος περιήγησης.

Συχνά, όταν ο υπολογιστής σας έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό, ο λογαριασμός σας χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι σας αρέσουν πολλές Σελίδες και να ακολουθήσετε πολλά άτομα στο Facebook. Συνιστούμε να ελέγχετε την πρόσφατη δραστηριότητα του λογαριασμού σας στο αρχείο δραστηριοτήτων. Από εκεί, μπορείτε να διαγράψετε ό,τι δεν θέλατε να δημοσιεύσετε και να σταματήσετε να ακολουθείτε άτομα ή Σελίδες που δεν θέλατε να ακολουθήσετε.