logo

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Η Mozilla συμμαχεί με τη Yahoo εναντίον της Google


Mozilla και Yahoo, αποφάσισαν να εκθρονίσουν τη Google από την θέση της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης στο Firefox και τη θέση της να πάρει η αντίστοιχη μηχανή της Yahoo.

Οι συμφωνία των δύο εταιριών προβλέπει ότι θα μοιράζονται τα έσοδα από τη διαφήμιση, που συνοδεύει τη διαδικασία της αναζήτησης και ουσιαστικά αποτελεί το κύριο έσοδο όλων των search engines.


Την επιχειρηματική ευκαιρία, είχε διαγνώσει έγκαιρα η διευθύνουσα σύμβουλος της Υahoo, Μαρίσα Μέγιερ η οποία είδε επίσης, ότι θα μπορούσε να επωφεληθεί από την πόλωση μεταξύ Mozilla και Google με άξονα την είσοδο της πρώτης και στα λειτουργικά συστήματα smartphones με το FirefoxOS.

H ίδια δηλώνει για την επίτευξη της συμφωνίας: «Πρόκειται για τη σημαντικότερη συνεργασία των τελευταίων πέντε ετών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό τη θέση μας στην αγορά των μηχανών αναζήτησης. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το πεδίο αυτό ως στόχος επένδυσης και ευκαιρία ανάπτυξης».

Φαίνεται, ότι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς προσπαθούν να περιορίσουν την παντοδυναμία της Google, όσον αφορά τόσο τη μηχανή αναζήτησης, όσο και την πλοήγηση, κάνοντας συμμαχίες μεταξύ τους. Το αν αυτές θα διαρκέσουν, είναι υπό συζήτηση, αλλά σε πρώτη φάση η προσπάθεια να σπάσουν το μονοπώλιο της Google έχει ξεκινήσει ήδη.

http://www.infocom.gr/