logo

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Έρευνα της BaaS για τα Social Media κατά την περίοδο των διακοπών


Αν το ερώτημα «Πήγαν ή όχι οι Έλληνες διακοπές;» αναζητά ακόμη την απάντησή του, το βέβαιο είναι ότι μίλησαν πάρα πολύ για αυτές.

Είτε μέσα από το πολύβουο άστυ ως καημός και αναζήτηση, είτε με παρέα τα μελτέμια του Αιγαίου ως κοινοποίηση της δροσερής, θερινής εμπειρίας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μίλησαν για διακοπές. Και μίλησαν πολύ. Στην έρευνα που διενέργησε η BaaS στο διάστημα 15 Ιουλίου – 16 Αυγούστου, εντοπίσαμε 232,6 χιλιάδες αναφορές σε λέξεις σχετικές με διακοπές και καλοκαίρι, με σχεδόν 100 χιλιάδες σχετικές αναφορές μόνο στο Twitter.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ροή σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα ήταν σταθερή καθ’όλη την διάρκεια του παρατηρούμενου χρονικού διαστήματος. Από ό,τι φαίνεται, οι χρήστες των social media, είτε από το pc, είτε πολύ περισσότερο από το κινητό ή το tablet, δεν σταμάτησαν καθόλου να μιλούν για τις διακοπές, άσχετα αν ήταν όντως «εκεί» ή αν τις σκέπτονταν νοερά ως επιθυμία απόδρασης από το θερινό αστικό «καμίνι».



(αναφορές στα social media σχετικά με «διακοπές»)

Έχει ενδιαφέρον ότι ο κόσμος μιλούσε περισσότερο στο διάστημα Τρίτη με Παρασκευή, κάνοντάς μας βάσιμα να υποθέσουμε ότι πολλοί εξέφραζαν τα σχέδιά τους για την εκδρομή του Σαββατοκύριακου , με την επακόλουθη Δευτέρα να λειτουργεί ως μια «μεταβατική» ημέρα αναπόλησης και προετοιμασίας της επόμενης εκδρομής. Θα μπορούσαμε επίσης να πούμε ότι υπήρχε μια άμεση, «γραμμική» σχέση ανάμεσα στην «καυτή» πορεία της ροής του υδράργυρου στη διάρκεια της ημέρας και στη ροή των συζητήσεων σχετικά με διακοπές, φυσιολογικό αν μη τι άλλο!


(αναφορές ανά ώρα του 24ωρου)




(αναφορές ανά ημέρα της εβδομάδας)



Ανάμεσα στις πλέον δημοφιλείς φωτογραφίες που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν και αυτή, μια αδειανή καρέκλα που είναι προσανατολισμένη στο ηλιοβασίλεμα. Ίσως καθόλου τυχαία, θα μπορούσε εξάλλου να εκφράζει τους πάντες, όσους κάθισαν σε «εκείνη» την καρέκλα και κοίταξαν μακριά στον ορίζοντα, όσους σηκώθηκαν από αυτή και εκείνη την στιγμή έριχναν τη βουτίτσα τους, όσους θα ήθελαν πάρα πολύ να κάθονται εκεί και όχι σε μια καρέκλα γραφείου, τους πάντες.

Γιατί καλοκαίρι είναι, είτε η καρέκλα είναι αδειανή είτε όχι, πάντα θα είναι στη σκέψη μας οι διακοπές, είτε σαν δράση είτε σαν επιθυμία…

http://www.infocom.gr/