logo

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Hyperlapse: η νέα εφαρμογή του Instagram


Μετατρέπει τα κουνημένα βίντεο σε τύπου time-lapse αριστουργήματα.

Το γεγονός πως το Instagram υποστηρίζει εδώ και αρκετό καιρό εγγραφή και δημοσίευση βίντεο, δεν φαίνεται να συγκίνησε ιδιαίτερα τους χρήστες του, αφού παρατηρώντας κανείς το feed του, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως εμφανίζονται ολοένα και λιγότερα με την πάροδο του χρόνου. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, η εταιρεία να απαντήσει στο άκρως δημιουργικό Vine του Twitter;

Πολύ απλά, με μια νέα εφαρμογή. Το Hyperlapse επιχειρεί να καταστήσει τη δημιουργία εντυπωσιακών βίντεο το ίδιο εύκολη με τη δημιουργία μοναδικών φωτογραφιών μέσω του Instagram. Στην περίπτωση του Hyperlapse, βέβαια, το μοναδικό "φίλτρο" είναι η ταχύτητα: μπορείς να επιλέξεις την αναπαραγωγή της εγγραφής σου σε ταχύτητες από 1x έως 12x. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται είναι να αγγίξεις το πλήκτρο της εγγραφής και να καταγράψεις τι συμβαίνει μπροστά σου. Άλλο ένα στοιχείο που κάνει το Hyperlapse να ξεχωρίζει, είναι η εκπληκτική τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας που ενσωματώνει και που κάνει ακόμα και τα πιο κουνημένα βίντεο να δείχνουν σούπερ ομαλά.

Προς το παρόν, το Hyperlapse είναι διαθέσιμο μόνο για iOS. To Instagram ευελπιστεί να ξεκινήσει σύντομα την ανάπτυξη μιας Android έκδοσης της εφαρμογής, ωστόσο κάτι τέτοιο απαιτεί πρώτα αλλαγές στα API της κάμερας και του γυροσκοπίου των Android smartphones -κάτι που σημαίνει ότι αν είσαι κάτοχος Android συσκευής, μάλλον θα πρέπει να οπλιστείς με αρκετή υπομονή.


http://www.itech4u.gr/