logo

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Καταλυτικός ο ρόλος του Mobile Internet για τα έσοδα των υπηρεσιών κινητής


Τα παγκόσμια έσοδα υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 0,58%, για το πρώτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 264 δισ. δολ..

Τα δεδομένα βασίζονται στις έρευνες της ABI Research. Πιο αναλυτικά, το συνολικό εισόδημα των υπηρεσιών για το 2014 αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,9%, φτάνοντας τα 1,010 τρισ. δολ., κυρίως από την ισχυρή ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας στην αγορά του Διαδικτύου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 31% των παγκόσμιων εσόδων των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, οφείλεται στις υπηρεσίες Mobile Internet.


Παρά την παγκόσμια αύξηση των εσόδων των υπηρεσιών, η αγορά της Δυτικής Ευρώπης φαίνεται να συρρικνώνεται: Για το πρώτο τρίμηνο του 2014, τα έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 5,2% από το 2013.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης πίεσης των τιμών, που οδηγείται από την ανταγωνιστική αγορά κινητής τηλεφωνίας, ο τομέας μας έπρεπε να αναλάβει υψηλότερο κόστος διατήρησης των συνδρομητών, για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους στην αγορά. Το γεγονός αυτό επηρέασε την κερδοφορία» σχολίασε Marina Lu, αναλύτρια ερευνών της ABI Research.

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας της ABI Research, οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί φορείς όπως η Vodafone, η Telefónica, η T-Mobile και η Orange υπέστησαν βαρύτατη μείωση των κερδών τους για το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ στη Βόρεια Αμερική η κινητή τηλεφωνία εξακολουθεί να σημειώνει θετική προοπτική για το ακαθάριστο κέρδος.

Στην ανάλυση κερδοφορίας της ABI Research, η Verizon Wireless κατάφερε να νικήσει την China Mobile για την πρώτη φορά, κατακτώντας την κορυφαία θέση για την πιο κερδοφόρα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας συνολικά για το πρώτο τρίμηνο του 2014, ακολουθούμενη από την China Mobile και AT & T, αντίστοιχα.

http://www.infocom.gr/