logo

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

H IBM ανακοινώνει το επαναστατικό ερευνητικό λογισμικό Watson


Η ερευνητική ομάδα της IBM ανακοίνωσε την ανάπτυξη λογισμικού υπολογιστή, εξοπλισμένο με τη δυνατότητα να εντοπίζει γρήγορα μοτίβα ανάμεσα σε τεράστιες ποσότητες δεδομένων, μία τεχνολογία που οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα επιταχύνει σημαντικά τις ανακαλύψεις στον τομέα της επιστήμης και της ιατρικής έρευνας.

Το σύστημα υπολογιστή Watson Discovery Advisor, αντιλαμβάνεται την αλληλεπίδραση χημικών ενώσεων και την ανθρώπινη γλώσσα, ενώ θα μπορεί να χαρτογραφήσει οπτικά τους αντίστοιχους συνδυασμούς τους ανάμεσα σε τεράστιους όγκους δεδομένων.


Η IBM ανακοίνωσε ότι θα κάνει την υπηρεσία διαθέσιμη μέσω cloud. Μικρός αριθμός από ερευνητές και επιστήμονες έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν το Watson Discovery Advisor, ελπίζοντας την σωστή ταξινόμηση και αξιοποίηση των εκατομμυρίων επιστημονικών εργασιών που δημοσιεύονται καθημερινά.

«Κατά μέσο όρο, ένας επιστήμονας θα μπορούσε να διαβάσει μεταξύ ενός έως πέντε ερευνητικών εργασιών σε μια καλή μέρα«, είπε ο Δρ Olivier Lichtarge, ερευνητής και καθηγητής μοριακής και ανθρώπινης γενετικής, βιοχημείας και μοριακής βιολογίας στο Baylor College of Medicine.

Ο Δρ. Lichtarge χρησιμοποίησε το Watson για την αυτόματα ανάλυση 70,000 άρθρων, σχετικών με μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, μια διαδικασία που θα μπορούσε να πάρει σχεδόν 38 χρόνια.

«Το Watson απέδειξε τη δυνατότητα του να επιταχύνει το ρυθμό και την ποιότητα των ανακαλύψεων«, ανέφερε σχετικά.


http://www.infocom.gr